Přináším vám mou lehce pozměněnou verzi.
• 3 hrnky pšeničné celozrnné hladké mouky
• 2 lžičky kmínu
• 2 lžičky soli
• kostička droždí
• 1 - 11/2 hrnku vlažné vody
• slunečnicová semínka
Postup:
Všechny suroviny smícháme a těsto necháme kynout 45 minut na teplém místě. Poté těsto znovu propracujeme a necháme kynout dalších 45 minut. Předehřejeme troubu na 230°C, plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vytvoříme bochánek. Můžeme ho posypat dalšími semínky. Pečeme asi 45 minut na přibližně 230-200°C.
Je to jeden z nejlehčích chlebových receptů, na které jsem narazila a navíc je univerzální. Můžeme použít jakékoliv druhy mouk, semínka podle své chuti a nebo přidat i nějaké ingredience navíc, například bylinky. A chutná opravdu skvěle!
Domácí pečivo je nejlepší ! :)
OdpovědětVymazatJá se zamilovala do domácího kváskového pečiva :) Každopádně tvůj chleba vypadá moc dobře :)
OdpovědětVymazat