Nechala jsem se inspirovat u Veroniky z ghetta blogu, ale u receptu jsem udělala pár změn. Krém jsem si vymyslela podle sebe, byl sice trochu řidší (to by vyřešil krátký pobyt v ledničce, ale komu by se chtělo čekat, žejo), ale jinak chuťově výborný :)
Těsto
Ingredience
• 50 g kakaa
• 240 ml vařící vody
• 90 g celozrnné polohrubé mouky• 90 g hladké mouky
• špetka soli
• prášek do pečiva
• vanilkový cukr/vanilkový extrakt
• 125 g másla pokojové teploty
• 200 g cukru krystal
• 2 vejce
• Tabulka čokolády na vaření
Postup
Troubu předehřejeme na 190°C. Kakao rozmícháme ve vařící vodě a necháme chladnout. V misce smícháme sypké ingredience (2 druhy mouky, prášek do pečiva a vanilkový cukr). V další misce rozmixujeme na kostičky nakrájené máslo (pokud ho vyndaváte z mrazáku, vyndejte si ho už ráno a pečte až odpoledne, ať se s tím pak nemusíte patlal děsně dlouho jako já :D). Postupně přidáme cukr, poté po jednom vejce a nakonec sypké ingredience. Všechno hezky promixujeme. Jako poslední vmícháme vychladlé kakao a přidáme nakrájený řádek čokolády na vaření.Těsto lijeme do dvojitých košíčků na muffiny, cca do dvou třetin, protože těsto vyběhne. Cupcaky ještě posypeme nakrájenou čokoládou (cca 4mi kostičkami). Mně to vystačilo na 24 cupcakes.
Pečeme cca 18 minut, dokud se těsto nelepí na špejli. Poté je necháme vychladnout (alespoň půl hodiny)
Krém
Ingredience
• 250 g tvarohu
• 125 g másla
• 100 g cukru moučka
• trocha rumu
• banán
Postup
V misce rozmixujeme na kostičky nakrájené máslo, postupně přidáme cukr moučku a rum (ale opravdu jenom trochu, jinak bude krém moc tekutý), tvaroh a rozmačkaný banán. Necháme vychladnout v ledničce, nebo strčíme na pár minut do mrazáku (já jsem to neudělala a krém byl moc řídký).
Vychladlé cupcaky zdobíme krémem, banánem, kouskem čokolády, srdíčky, kuličkami, čímkoliv nás napadne.
Vypadají skvěle, určitě je někdy zkusím :-)
OdpovědětVymazatMmm, ty jsou jednak krásné a roztomilé a jednak musely být naprosto výborné-kombinací banán a čoko se nedá nikdy nic zkazit :)
OdpovědětVymazat