čtvrtek 2. října 2014

IIFYM, fotky a nový začátek

Ahoj,
ozývám se po strašně dlouhý době. Mezitím jsem si v hlavě srovnala pár věcí a ujasnila si, jak to s tím zdravým životním stylem vlastně mám a chci mít.
Konečně jsem si uvědomila, že bych měla jíst víc, než doposud. Moje porce jen tak tak pokrývaly bazál. Ne, že bych nechtěla jíst a myslela si, že tím nějak zázračně zhubnu, ale spíš jsem to neřešila, jedla jsem, kdy se mi zachtělo. Například o prázdninách jsem málokdy vstala na snídani, dala si oběd a večer si občas dala večeři, kterou jsem uvařila na brigádě. Ani nebudu počítat, kolik kalorií to tak mohlo být, ale dost určitě ne.
Za to pohybu jsem měla požehnaně, každý den (včetně víkendů) jsem jezdila 10-15 km kopcovitým terénem do práce, podle toho, kterou trasu jsem si zvolila (A musím uznat, že můj zadek po tom vypadá stokrát líp!). Plus sobotní směna 3 hodiny uklízení a občas jsem si dala Zuzku, když jsem ještě někde posbírala síly.

úterý 1. července 2014

Co cvičím: Červenec

Další měsíc cvičení je za mnou a já si myslím, že červen se mi opravdu vyvedl :)


Prvních pár dní to vypadalo, že budu stejně líná, jako v květnu, ale nakonec se to zlomilo a odcvičila jsem celkem 13 hodin (na jeden cvičící den to vychází v průměru na 48 minut). Byla jsem třikrát plavat, poprvý v životě jsem byla na vodě s mojí třídou, kde jsme za dva dny upádlovali cca 53 km po Vltavě, zúčastnila jsem se mých prvních závodů (pokud nepočítám atletické závody na základce, kam mě museli nutit) a kupodivu jsem tam nezkolabovala :D Běželo se 1500m na Olympijském dni v ČB. Šla jsem s kamarádkou na doporučení další kamarádky běžkyně. Kolem nás samý atletky, takže ani nepřipadalo v úvahu, že bychom to vyhrály :D Mým cílem bylo závod uběhnout a to se mi povedlo :) Ani nevím, jaký jsme měly čas :/
Ale dostaly jsme super tričko a naše startovní čísla ^^

sobota 7. června 2014

Co cvičím: Červen

Poslední měsíc jsem měla totální cvičící krizi. V polovině dubna mi bylo často špatně od žaludku, pořád mi něco bylo a celkově jsem se necítila dobře, proto jsem necvičila. Táhlo se to se mnou až do května, kdy jsem si dala pouze první level ze 30 day shred. A znáte to. Když jednou vyjedete ze zajetých kolejí, tak se těžko vrací zpátky do režimu. Až na konci května jsem se trochu srovnala, byla jsem běhat, dala jsem si ZWOW 22 a začala se zase protahovat.


neděle 6. dubna 2014

Co cvičím: Duben

Další měsíc za mnou a já jsem tady se souhrnem za březen :)

Jako obvykle jsem tomu moc nedala :D To bylo keců jak budu chodit běhat, jak budu cvičit 6x týdně a jak už udělám provaz. Houby :D Byla jsem běhat asi tak pětkrát a s cvičením jsem se taky moc nepřemáhala. Ale jsem na tom lépe než v únoru, tentokrát jsem odcvičila skoro 12 hodin.
Ale i tak na sobě pozoruju menší změny. Teď mě mrzí, že jsem se v prosinci, kdy jsem se cvičením začínala, nevyfotila pro porovnání.

sobota 22. března 2014

Čokoládové cupcakes s banánovo-tvarohovým krémem

Na cupcakes jsem se chystala už někdy o jarních prázdninách, ale znáte to, lehnete do postele, pustíte si film a už jste děsně líní zase vstát :D Takže jsem se do pečení pustila až dnes a tím jsem si i splnila cíl číslo 27 z mého seznamu 101 cílů za 1001 dní :)

Nechala jsem se inspirovat u Veroniky z ghetta blogu, ale u receptu jsem udělala pár změn. Krém jsem si vymyslela podle sebe, byl sice trochu řidší (to by vyřešil krátký pobyt v ledničce, ale komu by se chtělo čekat, žejo), ale jinak chuťově výborný :)


neděle 2. března 2014

Co cvičím: Březen

Další měsíc za námi. Musím přiznat, že únor byl pro mě docela krizový. Hned na začátku jsem chytla nějakou virozu, takže jsem celý týden necvičila. Hned další týden jsem měla jarní prázdniny a lenost mě přemohla, takže další týden bez cvičení. A potom je vážně těžké se do cvičení znovu přemluvit.
Aspoň ten poslední měsíc týden jsem pro sebe něco udělala a začala běhat :)
V pondělí jsem běžela trasu 3,5 km stylem 2 minuty běh a minuta chůze. Další dva dny jsem se nemohla hnout :D A ve čtvrtek jsem vyběhla znovu. Chtěla jsem běžet tu samou trasu, akorát opačným směrem. A to bych to nebyla já, když bych nezabloudila :D Hezky jsem si zaběhla 4,3 km a po závěrečném sprintu jsem poprvé zjistila, jaké to je, když je vám po cvičení na zvracení :D
V běhu bych chtěla pokračovat i dál a do poloviny dubna zvládnout běžet půl hodinu bez přestávky :)



sobota 1. března 2014

Banánové ovesné sušenky

Už dlouho jsem nic neupekla a když jsem při včerejším brouzdání na internetu narazila na obrázek s primitivní přípravou banánových ovesných sušenek, hned jsem věděla, že je budu muset vyzkoušet :)


Banánové ovesné sušenky

středa 26. února 2014

Splněné cíle za únor

Další měsíc utekl jako voda a já přicházím s novou rekapitulací mých splněných cílů.

19. Upéct domácí chléb


Můj první pokus o domácí celozrnný chléb a musím uznat, že se mi opravdu povedl! Za 10 minut už byl pryč a pochutnala si na něm celá rodina! Recept najdete zde.

neděle 9. února 2014

Domácí celozrnný chléb

Další položkou z mých 101 cílů, kterou jsem se rozhodla splnit, se stala ta s číslem 19 - upéct domácí chléb. Na internetu jsem zkoumala různé recepty a nakonec se mi jako nejvhodnější varianta zdál recept od Veroniky. A udělala jsem dobře, tak výborný chleba jsem nikdy nejedla!
Přináším vám mou lehce pozměněnou verzi.


pátek 31. ledna 2014

Co cvičím: Únor

Druhý měsíc cvičení za mnou a baví mě to pořád víc a víc :)
Leden byl pro mě plný nových sportovních zkušeností.  Hned druhého ledna jsem poprvé vyzkoušela Fitness Blender a vyzkoušela jsem si další workouty od Jillian.
14. ledna jsem poprvé v životě šla dobrovolně běhat! Běžela jsem 3 kilometry k příteli na koleje a na závěr jsem si vyběhla devět pater schodů k němu na pokoj :D Sice jsem nezvládla celou cestu běžet a střídala jsem běh s chůzí, ale každý nějak začínal a byla jsem se sebou víc než spokojená :) Taky jsem pak byla naprosto vyřízená a měla jsem 4 dny rest day :D
A další velkou novinkou pro mě byla návštěva posilovny - konkrétně 27.1. Bylo to pro mě něco úplně nového a strašně mě to bavilo. Zaměřila jsem se na každou část těla a nakonec si dala půlhodinu veslování. Když jsem ještě byla na základce, tak jsem veslovala, ale kvůli intru jsem musela přestat a děsně mi to chybí, tak jsem si to aspoň takhle trochu vynahradila. Břicho mě bolelo ještě dva dny :D
Teď cvičím Shauna T. a jeho T25 a chtěla bych ho docvičit. Také jsem se zapojila do výzvy u Doni Gisele.
To by bylo k lednu asi všechno, sečteno podtrženo, byl to takový zlomový měsíc a už se mi pomaličku rýsuje sixpack! :D

sobota 25. ledna 2014

Další cíle splněny! (Leden)

Z mé výzvy na 1001 dní uplynul už měsíc a já jsem si splnila další cíle. A některé začala plnit. A některé upravila. A některé smazala a nebo přidala.
Zároveň se můžete dozvědět, co se u mě za první měsíc v novém roce změnilo.

Splněné cíle:

31. Jíst více zeleniny

Původně jsem měla za cíl sníst sto kilo zeleniny, ale komu by se to chtělo počítat :D Od začátku roku jím každý den alespoň jeden kus zeleniny, nejčastěji papriky, protože je mám nejraději. Také jsem do svého jídelníčku zařadila klíčky, vyzkoušela jsem například vyklíčenou vojtěšku.

64. Koupit si top/sportovní podprsenku

pátek 10. ledna 2014

7 Minutes Fitter (HIIT)

Pokud máte v notebooku, tabletu nebo mobilu Windows 8, mohli jste v jejich obchodě narazit na šikovnou HIIT aplikaci pro začátečníky - 7 Minutes Fitter. Jedná se o intenzivní kruhové cvičení, kdy se po dobu třiceti sekund snažíte udělat co nejvíce opakování daného cviku (ale pozor na správnou techniku!) a poté deset sekund odpočíváte.


pátek 3. ledna 2014

Das Müsli - Echt německé návykové müsli

Nedávno jsem se dozvěděla o dalším müsli fenoménu blogového světa - o Das Müsli - a to bych to nebyla já, abych ho hned nechtěla ochutnat. Přes Vánoce jsem si ho objednávat nechtěla, ale hned v pondělí jsem ho rovnou i zaplatila, v úterý mi přišla milá smska, že mi müsli dorazí do 2-4 pracovních dnů a dneska ráno mě probudil balíček, který mi můj brácha mrsknul do postele, když jsem spala - konečně ten můj zázrak na ochutnání dorazil!